Nyheter

DET SENASTE FRÅN OSS!

Verksamheten igång i Skövde

14 september, 2021


Den första september öppnade MEC ett nytt kontor i Skövde. Verksamheten är nu i full gång och nya tjänster planeras att lanseras på orten.


Basen i MEC's satsning i Skövde utgörs av geoteknisk konsultation. Med stöttning från kollegor på annan ort kan tjänster nu erbjudas lokalt i Skövde. Tjänsteutbudet innefattar bland annat framtagande av geotekniska rapporter såsom MUR, Geotekniskt PM, Beräknings PM, Spontberäkningar, pålberäkningar för kohesionspålar, stabilitets- och sättningsberäkningar. Därutöver kan vi bistå med fältbesiktningar samt stöd vid produktionsplanering samt kostnadsreducering och optimeringar för bättre projektekonomi. Kontakta Nicholas Lusack avseende förfrågningar och ytterligare information.

Meraki Solutions join MEC as Key Partner

12 oktober, 2020


We are happy to announce that Meraki Solutions Ltd in Nigeria has chosen to become a MEC Key Partner.


In 2020 MEC and Meraki Solutions started discussing a potential partnership which has now resulted in a mutually satisfactory partnership.

Primarily Meraki Solutions will be MEC’s no 1 in country partner for the Nigerian market. Introducing new clients and investors to this huge but for many unknown market is the base for the collaboration between the two entities.

 

“We are delighted to have Meraki Solutions so close to the MEC family” says Nicholas Lusack, founder and CEO of MEC AB in Sweden.

 

For inquiries regarding assistance for entering the Nigerian market please contact Nicholas Lusack, contact details @ www.multiec.se

UK tycker att vi håller

22 april, 2020


Mycket stolta kan vi meddela att MEC av Sustainary har blivit listad som ett av Europas 100 mest hållbara företag.


Klicka på länken för att läsa vad de skriver om oss: 


Sustainable Fast Track UK

MEC i Etiopien

12 mars, 2020


Nyss hemkomna från Etiopien kommer Nicholas och Mahlet med ny energi och fulladdade med inspiration!

Värdefulla kontakter har skapats och MEC tar nu steget in på den internationella marknaden.

Välkommen Mahlet!

8 dec, 2019


Vi välkomnar Mahlet till MEC. Hon har dubbel Masterutbildning och har senast studerat Urban Planning på Chalmers.


Vi ser fram emot Mahlets insatser som teknisk konsult samt affärsutvecklare!

Nya möjligheter

10 oktober, 2019


MEC bidrar till att hjälpa svenska företag på nya tillväxtmarknader.


Här kan du se hela inslaget på Youtube.

Välkommen Emelie!

30 juni, 2019


Vi är glada att presentera Emelie Johannesson som kommer att extraknäcka för MEC framöver.


Emelie kommer att vara verksam som deltidsanställd miljökonsult samt ekonomiassistent vid sidan av sina studier. Hon kommer dessutom att utföra sin LIA-praktik hos oss senare i höst.


Vi är mycket glada över att Emelie har sökt sig till MEC och ser fram emot att hon blir en del av vårt team. Välkommen Emelie!

Tävla om ett besök på Göteborgsregionens största vingård!

15 mars, 2019


Visste du att det finns en riktig vingård i Fjärås utanför Göteborg?


MEC förvaltar denna för att i framtiden kunna presentera lokalt producerade viner från Fjärås i Kungsbacka.


I samband med mässan Bygg Göteborg kommer vi att lotta ut en vingårdstur på Rygga Vingård som tillhör Petters Gård strax utanför Fjärås i Kungsbacka. Kom till monter F:14 den 21 eller 22 mars så berättar vi mer om hur du kan delta i utlottningen.


Du kan läsa mer om vingården på Petters Gårds hemsida www.pettersgard.com eller facebook "Petters Gård"

MEC på Bygg Göteborg 21-22/3, 2019

4 mars, 2019


Du missar väl inte den efterlängtade branschmässan för Västsverige avseende framtidens samhällsbyggnad?


Massor av inspirerande talare och intressanta utställare. MEC finns på plats och bjuder in alla vänner att komma och besöka oss och mässan. Kontakta oss omgående för din privata inbjudan och biljett till mässan Bygg Göteborg!  


Välkomna, vi ser fram emot ditt deltagande!


(Du hittar oss i monter F:14)

Läs om MEC i Sveriges största ingenjörstidning: Ny Teknik

20 januari, 2019

 

Under 2019 satsar MEC på att utvidga verksamheten med fler bolag inom flera teknikdiscipliner.

 

Rekryteringen kommer att rikta in sig mot individer med ett entreprenöriellt mindset. Som en del i denna strategi kommer MEC att satsa stort på marknadsföring under 2019. I veckan startade vi med en helsidesartikel i Sveriges största ingenjörstidning Ny Teknik.

 

Artikeln kan du läsa i sin helhet här

Patrik ny vd på MEC Management AB

17 december, 2018


Sedan november 2018 har MEC börjat sätta ramarna för nya bolaget MEC Management AB. Det nya bolaget är ett dotterbolag till MEC AB och delas mellan delägarna Patrik Mårtensson och Nicholas Lusack.


Patrik har lång erfarenhet inom projektledning och är tillsatt som vd. Han kommer tillsammans med Nicholas att utveckla bolaget till en konsultpartner med fokus på projekt- och projekteringsledning, besiktningar, byggledning samt allmän rådgivning inom bygg och anläggnings-, fastighets- samt infrastrukturbranschen.


Patrik kommer närmast från Sweco Management och har dessförinnan erfarenheter primärt från entreprenadbranschen. Patrik har utöver sin projektledarerfarenhet unik spetskompetens inom området sjöledningar.


MEC hälsar Patrik välkommen och gratulerar honom till steget att bli egenföretagare och chef över sin egna arbetssituation!

MEC tar sats

18 oktober, 2018


Under en härlig fredagseftermiddag med sensommarvärme samlades de som formar grunden för bygget av MEC på Rygga Vingård utanför Fjärås i Kungsbacka.


I fredags hade MEC samling med Anders Axelson, Nicholas Lusack, Edwin Meissner och Patrik Mårtensson för uppstart avseende nya dotterbolaget som kommer att rikta in sig mot projektledning med Patrik Mårtensson som vd och senior projektledare.


Vi implementerar nu MEC:s work life balance fokus. Under hösten kommer vi att söka likasinnade som vill starta eget bolag och bli vd:ar för sin egna verksamheter under MEC:s flagg.


Vi kommer i höst att löpande lägga ut nyheter och information angående möjligheter för dig som vill ta makten över ditt framtida arbetsliv under trygga former. Kontakta oss redan nu så kan vi se hur vi kan göra just dig till chef över din egna arbetssituation.


Ny besöksadress

11 oktober, 2018


Från och med november 2018 hittar du MEC i nya lokaler. Vi har fått en möjlighet att etablera oss i den anrika gamla byggnaden vid Götaforsliden i Kvarnbyn, Mölndal.


Detta blir ytterligare ett viktigt steg i att etablera MEC som en stark framtida konsult med säte i Göteborgsområdet. Det blir initialt MEC AB och ett dotterbolag i uppstartsfas som kommer att huseras på adress Götaforsliden 13, 431 34 Mölndal.


Mer information kommer inom kort om det nya dotterbolagets verksamhet.


Ramavtal med Trafikverket

21 augusti, 2018


MEC har efter en genomgången offentlig upphandling erhållit ramavtal med Trafikverket inom kategorin Geoteknisk rådgivning, specialistkompetens och beställarstöd.


Avtalet träder i kraft omgående och gäller i 2 år med möjlighet till 1+1 års förlängning.

 

–Det är mycket glädjande att MEC kan hävda sig i denna mycket hårda konkurrens och otroligt stimulerande att få chans och möjlighet till att delta och bidra till infrastrukturprojekt i Sverige, säger Nicholas Lusack, senior geotekniker och vd på MEC.


Välkommen Edwin!

24 maj, 2018


Vi är väldigt glada över att kunna presentera MEC´s senaste rekrytering: Edwin Meissner!


Edwin har en master i geologi och har tidigare arbetat med geologi under 9 år i Trondheim, Norge. Edwin kommer primärt att arbeta med geologiska inventeringar och geokonstruktioner. Vi är oerhört glada över denna rekrytering då vi nu fördubblar den geotekniska kapaciteten på senior nivå.


ACEI awards

9 april, 2018


I fredags deltog MEC:s vd Nicholas Lusack vid en ingenjörsgala i Dublin, Irland, som anordnas av Association of Consulting Engineers of Ireland, ACEI.


Mellan åren 2015-2017 var Nicholas ansvarig geotekniker för projekt Gamlestadens Resecentrum för Sigma Civil's räkning. Beställare till uppdraget var Serneke Bygg och Anläggning, byggherre Platzer. Gavin & Doherty Ltd från Irland utförde en analys i programmet PLAXIS för att prognosticera jordrörelser vid det extremt störningskänsliga området kring Gamlestadens nya resecentrum. Projektet ses som banbrytande avseende hur dessa rörelser kan prognosticeras och simuleras innan själva arbetet utförs.


Projektet vann därvid priset Excellence Award - Innovation. Projektet har uppmärksammats i flera forum och denna sista utmärkelse är ett väldigt tydligt bevis på projektets komplexitet och hur det kan bidra till smartare grundläggningsmetoder i framtiden. Vi på MEC är väldigt stolta över att få ha varit med om att ta emot denna hedersomnämning.


MEC anställer

22 mars, 2018


MEC välkomnar anställd nummer två som tar plats på en operativ ledningsnivå.


Anders Axelson tillträdde under mars månad som marknadschef och ansvarar bl a för varumärkesvård och branding. Anders har ett mycket gott renomé om att starta och lyfta nya varumärken.


MEC går nu in i en ny viktig fas där kommunikation kommer att vara en central del i arbetet. Vi är väldigt glada över att Anders har valt att vara med och lyfta MEC!


Avtal med Sigma

20 februari, 2018


MEC tecknar samarbetsavtal med Sigma.


Från och med den 20 februari 2018 har MEC ingått ett samarbetsavtal med Sigma Civil AB.

Avtalet avser geoteknisk konsultation. Detta betyder att båda parter kan påbörja samarbeten i ett flertal projekt omgående.


Nu kör vi!

20 februari, 2018


Efter 20 år från det att företagsidén uppkom har nu bolaget realiserats för att utvecklas med full kraft.


Nicholas Lusack är grundare till företagsidén och går in med 100 procent av sin tid för att skapa det underlag som krävs för att skapa affärer och rekrytera personal.


MEC är ett företag som ligger i tiden och vi ser med spänning fram emot hur marknaden kommer att ta emot denna lite nya approach mot affärsskapande och samhällsbyggande i flera bemärkelser.


Vi hälsar gamla och nya kunder samt samarbetspartners välkomna till vårt sätt att samarbeta på!